Op woendag 8 februari 2017 vond de derde editie van het High Tech Platform Jaarcongres plaats met als thema de nieuwe High Tech Platform bedrijvengids en de Inspiratie & Innovatie Award.

Nominaties Inspiratie & Innovatie Award 2017

Tijdens het congres vond de verkiezing van de winnaar plaats van de Inspiratie & Innovatie Award.
Uit de inzendingen voor de award was een voorselectie gemaakt van 5 genomineerden door een deskundige en onafhankelijke jury bestaande uit Egbert-Jan (CTO TNO Industry), Fred van Houten (Hoogleraar Design Engineering aan de Universiteit Twente), Guustaaf Savenije (CEO VDL ETG), Ron Kok (oprichter en voormalig CEO van de OTB-Group) en Geert Hellings (Algemeen directeur Mikrocentrum).
De genomineerden hadden elk gelegenheid om hun innovatie te pitchen, waarna de aanwezigen op het jaarcongres de winnaar kozen.


2-S BV - Project Verspanen "Criteria Voor Een Perfect Product”


MTA - Uniqster Feeder


Lasertechnologie Janssen - Laser micro-bewerkingen Online On Demand Portal


Pezy Group - Braster


Schneider Electric - OsiSense XCKW Limit Switch

And the winner is....Pezy Group!

Middels een stem app kozen de aanwezigen in de zaal Pezy Group als winnaar. Erik Spelt, Manager business development bij Pezy Group: “Het hele Pezy Group team maar ook Braster, de klant waarvoor we dit product hebben ontwikkeld is heel erg blij met deze award. Voor Pezy Group en vooral voor het design & engineering team dat keihard heeft gewerkt om het product in korte tijd van eerste idee tot marktlancering te ontwikkelen, is het een erkenning van het goede werk. Voor Braster is het een extra stimulans om deze innovatie na de introductie in Polen, ook zo snel mogelijk op de Nederlandse markt te brengen.

Keynote door Vincent Everts

Keynote speaker en trendwatcher Vincent Everts daagde de deelnemers uit om na te denken over thema's als Big Data en nieuwe digitale technologieën. Dit deed hij in stijl door te arriveren in de Tesla Model X, een volledig automatisch bestuurbare SUV voorzien van de laatste technische innovaties.Tijdens de keynote sprak Vincent onder andere over de toepassing van Big Data voor bedrijven. 

 

Bekijk ook de foto impressie (klik hier voor volledige versie)